četvrtak, 9. ožujka 2017.

Krivična prijava zbog nelegalnog nastavka prekinute 5 sjednice Gradskog vijeća

Iz izvora bliskih Sanji Renić, Predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenica, trideset drugi vijećnik saznaje da je Renićka podnijela krivičnu prijavu zbog nelegalnog nastavka prekinute 5 sjednice Gradskog vijeća Zenica protiv Selvera Kelešture, sekretara gradske uprave i Jasmina Hodžića zamjenika predsjedavajuće GV Zenica.

Podsjećam, prije početka rasprave o prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o pristupanju izrade Prostornog plana općine Zenica za period 2014 -2034. godina i prijedlogu Odluke o usvajanju i upućivanju Nacrta Prostornog plana Grada Zenica za period od 2016. do 2036. godine Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić prekinula je, a potom i napustila sjednicu Gradskog vijeća.

Renićka je dan nakon prekida sjednice na svom fejsbuk profilu napisala “Ovo je moja zemlja i moj grad, nemate pravo da ne poštujete državu i građane. I mene”, čime je izazvala veliko oduševljenje građana.

Da li će nadležno tužilaštvo uvažiti krivičnu prijavu protiv Kelešture? Obzirom na iskustvo koje imam po pitanju pokretanja krivičnih prijava protiv bivšeg gradonačelnika i njegove administracije smatram da neće. U obrazloženju tužilaštva će stajati da su oni moralno i politički odgovorni ali ne i krivično. Pogotovo ako postupajući tužioc bude onaj isti koji je radio na nizu "nerješenih" slučajeva počevši od istražnih radnji vezano za prvu civilnu žrtvu rata do istražnih radnji u krivičnoj prijavi protiv organizovane kriminalne grupe za koju sam dobio odgovor o "vjerovatnom" krivcu, za kojeg im nije palo na pamet da ga procesuiraju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...