ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

Šta su po zanimanju zenički eksperti za grijanje?

Jedan stručni tim je formiran i on je na jednoj od prethodnih sjednica Gradskog vijeća donio ocjenu u kojoj je odbacio mogućnost grijanja iz termoelektrane Kakanj, a godinama najavljivanu kombinovanu termoelaktranu KTG „proglasio ublehom“. Dakle, u narednim godinama građane Zenice će i dalje grijati Arcelor Mittal, ali sa novim kotlovima koje će jednim dijelom finansirati Grad Zenica. Nakon provedene Javne rasprave, gradonačelnik će formirati Stručni tim koji će raditi na definiranju najoptimalnijih uslova za sistem daljinskog grijanja Grada u okviru aranžmana sa kompanijom ArcelorMittal Zenica.

32. vijećnik je u saradnji s Vama, čitaocima istoimenog bloga 27 februara počeo s kvizom pod nazivom “ZENICA 032 KRENI”, a današnje pitanje...

Pitanje broj 13, glasi: Šta su po zanimanju Hamdija Kulović i Mirza Topčić zenički eksperti za grijanje?

ŽIRI, jedini adekvatan za tačnost podataka u vašim odgovorima bio bi u slijedećem sastavu:

1. Fuad Kasumović

2. Selver Keleštura

3. Sead Kaknjo

Podsjećam, Dipl.ing. Buza Osman je preko fejsbuk prijatelja za 32 vijećnika poslao zanimljivu informaciju iz koje se može zaključiti da su ga izbacili iz komisije zbog toga što je zastupao ideju da se za grijanje grada dovede topla voda iz Kaknja. Da li iza toga stoji gradonačelnik i Mittalov lobi saznat ćemo na narednoj sjednici Gradskog vijeća kada će biti objelodanjen ishod Javne rasprave i usvojen zaključak da se ide dalje u aranžman sa Mittalom.

„Ideja koju sam zastupao (grijanje iz TE Kakanj) je i nakon svih iznešenih NOVIH činjenica, nekako potisnuta jer se očito radilo o nečemu što bih nazvao – formalno (stručno) pokriće ideje koja je već ranije dogovorena (nastavak grijanja iz Arcellor Mittala)“, napisao je Buza u svom obraćanju javnosti.

- Meni je savršeno jasno da sam sa svojom idejom bio u manjini, ali ono što mi nikako ne može biti jasno jeste – ZAŠTO SAM I ČIJOM VOLJOM IZUZET iz Stručnog tima, prilikom potpisivanja konačnog izvještaja, za kojeg se tendenciozni tvrdi da je usvojen jednoglasno ?!

No, bez obzira što je Buza zatražio nekoliko dodatnih dana kao minimum koji moramo učiniti kako bi smo konačno ispravili skandalozne greške iz prošlosti, njegov prijedlog rješenja grijanja nije ugledao svjetlo dana u provedenoj Javnoj raspravi. Da li su naše javne rasprave dijalog ili svršen čin? Prema dosadašnjim pokazateljima, odnosno slijedu događanja, osobama sa razvijenijim moždanim vijugama savršeno je jasno.

Gore navedeno pitanje pripada KVIZ-u pod nazivom „ZENICA 032 KRENI“. Kviz se objavljuje ponedeljkom, srijedom i petkom na blogu 32 vijećnik i istoimenoj fejsbuk stranici, a sadrži po jedno pitanje namjenjeno razvijanju moždanih vijuga.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...