ponedjeljak, 3. travnja 2017.

POSLJEDNJE PITANJE IZ KVIZA ZENICA 032 KRENI: Ko je lik iz publike?

Mnogi neće pročitati sve što je napisano u ovom članku, jer neće biti strpljivi do kraja... 

Njima, “nestrpljivima”, nisam se ni obraćao, i ne moraju. 
Mnogi su i dosad komentarisali članke samo po naslovu i tako skretali s teme i “vodili vodu na svoj mlin”, tamo gdje su najiskusniji. U rasipanju mržnje i netolerancije. Elem, nebitno.  Povlačim se...

Na kraju KVIZ-a” ZENICA 032 KRENI” umjesto jednog pitanja prenijet ću niz pitanja iz jednog zanimljivog komentara koji se baš i ne tiče Zenice i Zeničana, ali bi itekako mogao poslužiti, a nakon toga, zaključak.

Nakon odbijanja revizije presude protiv Srbije od strane “protokola” Međunarodnog suda pravde i navodnog pisma naređenja, od strane vrha SDA BiH, u kojem stoji da članovi stranke na svojim privatnim Facebook profilima (predsjednici i članovi OO AM SDA) obavezno iskažu i pruže podršku predsjedniku g. Bakiru Izetbegoviću pojavio se i ovaj zanimljjivi komentar s nizom pitanja čiji sadržaj prenosim u cjelosti bez ijedne ispravke...

Ko im je to omogućio???

Ko im je neustavno stavljao potpise na sve što su htjeli???

Ko je anulirao ba svoju ruku ultimatum Amerike Jugoslaviji da izvede armiju iz BiH???

Ko je 1993 odbio ukidanje embarga na oružje Bosni sa objašnjenjem da mi nećemo rat nego mir???

Ko je oslobodio komandu JNA u Sarajevu kada smo je zarobili???

Ko je oružje TO predao JNA uoči samog rata???

Ko je poslao ljude da razminiraju mostove na drini da može JNA u BiH dobiti pojačanje čim je saznao da je patriotska liga to sve minirala gdje i kako???

Ko je naručio ubistva Ljubijankića,Đoze, Turajlića, Nanića, Pašalića, Halilovića, Leotara, itd. pa sklonio sve te predmete da se i danas vode kao nerješeni???

Ko je zataškao zločine Ševa i ko im je izdavao naredbe???

Ko je naredio komandantu Naseru Oriću da mora izaći iz Srebrenice i razoružao i bez pomoći ostavio Srebreničke borce i civile na milost i nemilost četnicima???

Ko nas je svaki puta vraćao nazad kad smo deblokirali Sarajevo???

Ko je razmjenjivao zarobljene četnike za oficire KOSa???

Ko je zaustavio Alagića i Dudakovića da rat ne završimo pobjedom već kapitulacijom???

Ko je borce obespravio i ostavio na cjedilu posle rata???

Ko je nezakoskom privatizacijom opustošio Bosnu???

Ko je promjenio zakone o uvozu i izvozu pa onemogućio državi svaku mogućnost da ne bude u deficitu???

Ko je izdao i žrtvovao Paragu???

SDA VELI, "NEKO IZ PUBLIKE"

Podsjećam, čitaoci koji su upoznati sa aktivnostima i ciljevima bloga znaju da pisac ovih redova nije nikakav službeni vijećnik. Naime, naše Gradsko vijeće Zenica broji 31 viijećnik, a 32. vijećnik su svi oni koji prate rad tog vijeća i koji na bilo koji način učestvuju u promjeni svijesti građana (svojim komentarima, člancima idr.).. Protelih dana, 32. vijećnik je u saradnji s Vama, na istoimenom blogu objavljivao kviz pod nazivom “ZENICA 032 KRENI”.

Kviz se objavljivao ponedeljkom, srijedom i petkom na blogu 32 vijećnik i istoimenoj fejsbuk stranici, a sadržavao je po jedno pitanje namjenjeno razvijanju moždanih vijuga.... Kad se sve sabere i oduzme može se zaključiti da sam možda malo i zakasnio sa pokušajima podizanja građanske svijesti. Građani su odselili iz Zenice, otišli trbuhom za kruhom, a svakim novim danom odlazi ih sve više. Onima što ostaju a i dalje šute, poprilično je dobro. A, ako im je dobro, onda ništa.

Ako im kojim slučajem i nije dobro, ponovit ću nekoliko redaka iz jednog nedavnog uvodnog teksta na blogu 32 vijećnik. Nije vam dobro. Pod pritiskom ste. Grcate u dugovima ili žicate od roditelja i tetki iz dijaspore koju markicu. Vidite koliko vaši političari zarađuju, a vi ste nezaposleni ili zaposleni a minimalno plaćeni. Depresivni ste zbog toga. Nemate štelu. Čekate. Ne bunite se. Ne izlazite na izbore. Niste nikada napisali javni protest, neko pismo ili članak. Mudro ćutite i čekate da vam se neko drugi izbori umjesto vas ili da dođe na kućna vrata i pozove na posao. Mrš. Kratko i jasno... I dobro vam je kako ništa ne poduzimate.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...