nedjelja, 2. travnja 2017.

RTV Zenica: Budžetska sredstva nisu vlasništvo gradonačelnika Kasumovića

Povodom istupa gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića za govornicom Gradskog vijeća Zenica, koji je odgovarajući na vijećničko pitanje potvrdio da je zaustavio uplate namjenskih budžetskih sredstava za RTV Zenica, iz ove medijske kuće upozoravaju da je ovakvo ponašanje gradonačelnika neprihvatljivo.

“Budžetska sredstva nisu vlasništvo gradonačelnika Kasumovića ni RTV Zenica, nego sredstva građana koja su namjenjena za finansiranje lokalnog informativnog glasila čiji je osnivač Grad Zenica”.

- Obzirom da gradonačelnik najavljuje da ni ubuduće neće dozvoliti uplate budžetskih sredstava za RTV Zenica, jasno je da će ovakvim odnosom uništiti ovo javno preduzeće.

U daljnjem obraćanju javnosti iz ove kuće tvrde da je gradonačelnik Kasumović svojim netačnim izjavama o finansijskom stanju u preduzeću i nekorektnim ocjenama o kvalitetu i značaju programa nanio veliku štetu RTV Zenica a da je upravo ON taj koji proizvodi finansijske probleme svojom samovoljnom odlukom da ne uplaćuje sredstva.

Iz ovog javnog preduzeća naglašavaju da materijalni položaj nije riješen, da je oduvjek zavisio od volje političara i njihovog odnosa prema rukovodstvu, a da je uprkos tome RTV Zenica obavljlala svoj posao, informisala lokalnu zajednicu i pružala brojne informacije o zbivanjima u Zenici ostvarujući i značajan prihod prema tržištu.

Moramo li podsjećati da iole u demokratskom društvu ozbiljan političar ne bi smio sebi dopustiti da ocjenjuje medije. Mediji trebaju ocjenjivati političare.

“ A mi ocjenjujemo, gospodine Kasumoviću, da Vi svojim istupima, korištenjem položaja i uticaja koji imate, nanosite višestruku štetu ovom mediju, dovodeći u pitanje njegovo funkcionisanje i opstanak, pa i egzistenciju radnika i njihovih porodica”, ističu na kraju saopštenja.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...