srijeda, 19. travnja 2017.

Stranački rat i borba za vlast sadašnjih i bivših SDA-ovaca...

Takozvani nezavisni načelnici, listom bivši SDA-ovci: Fuad Kasumović, Amra Babić, Ibrahim Hadžibajrić, Muhamed Ramović i Sead Džafić podržavaj kandidaturu Senada Šepića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Čovjeka za kojeg aktuelni Član predsjedništva Bakir Izetbegović kaže da nikada u životu nije ništa uradio , samo je tražio lične usluge.

Šepić se zahvaljuje Fuadu Kasumoviću, nezavisnim načelnicima, i velikom broju ljudi širom BiH koji su ga kontaktirali i iskazali podršku, uključujući i kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. O formalnom prihvačanju i potvrdi kandidature govorit će kad za to dođe vrijeme, a do tada će, zajedno s ljudima s kojima dijeli iste vrijednosti razvoja i budućnosti BiH, raditi na izradi konkretnih rješenja i politika te organiziranja i osnivanja novog političkog projekta koji će činiti mladi, sposobni i školovani ljudi, zatim, dio dokazanih aktualnih političara iz SDA i drugih stranaka bla, bla, bla...

Dakle, SDA se definitivno podijelila na dobre i loše momke, a mi “glupsoni” ćemo po ko zna koji put nasjest’ na njihove podvale misleći kako su se zaista “popravili” i od sutra nam žele dobro. Baš kao u slučaju zeničkog kralja“Kaligule” koji poslednjih mjeseci hara Zenicom uklanjajući čak i one koji su ga poprijeko pogledali, a kamo li odbili imenovanje njegove supruge i njega samoga na visoke državničke funkciije.

Da li su Šepić i Kasumović alternativa, ili pak Fahrudin Radončić koji poslednjih dana preko avaza pušta stare članke Senada Avdića o političkim ubistvima pokušavajući time nanijeti ljagu SDA stranci? Ako je suditi po euforiji Zeničana nakon lokalnih izbora, moguće je. Bošnjački korpus i nema neke uticajnije ljude od ovih koji se vrte u krug poslednjih dvadesetak godina tako da su primorani birati “od zla oca i gore matere”... od osumnjičenih nalogodavaca ubistva do njihovih finansijera koji su se odmetnuli pokušavajući osnovati vlastitu navodno multietničku stranku.Stranku koja bi bila sastavljena od nezadovoljnih birača i simpatizera SDA i nezadovoljnih birača i simpatizera tzv. lijevih stranaka računajući na koeficijent inteligencije gore navedenih.

Građanski aktivista Hasan Kreho kaže: “Ja nikada neću glasati za Senada Šepića jer je 24.11. 2015. na 20. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bio suzdržan prilikom glasanja "Davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore".

- Gledajući na FTV emisiju Pošteno od 10.04.2017. i predlaganje Fuada Kasumovića kako predlaže Šepiću da se kandidira za člana Predsjedništva BiH još jednom se potvrdilo kakav cirkus egzistira na političkoj sceni.

Šepiću predlažem da nauči granice Bosne i Hercegovine kada već obnaša mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Svim sugrađanima u Gradu Zenica ću sugerisati da na izborima 2018. ne glasaju za Senada Šepića. Ja radnik iz željezare iz Zenice bih bio bolji kandidat da se kandidujem za člana Predsjedništva od Senada Šepića jer sam se borio i borim i dan danas za Sutorinu koja je i u gruntu teritorija Bosne i Hercegovine, ističe Kreho

Imajući u vidu dosadašnje majorizirane Hrvate i njihovo zalaganje za promjenu Izbornog zakona prema kojem bi jedan hrvatski glas vrijedio kao dva bošnjačka lično smatram da im neće trebati nikakva izmjena. Bošnjacko glasačko tijelo je na lokalnim izborima napuklo a već na slijedećim izborima će se pokazati i koliko je razbijeno. Jedan hrvatski glas će zaista vrijediti dva bošnjačka, a zasluge će pripasti Šepiću, Kasumoviću i nezavisnim kandidatima koji navodno žele Evropsku multietničku stranku. Stranku koja će biti potpuna alternativa SDA stranci 2022. godine, kada bi već istekao četvorogodišnji mandat Fuadu Kasumoviću, aktuelnom gradonačelniku Zenice kojeg ćemo vidjeti kao kandidata za Člana predsjedništva BiH.

Do tada će aktuelni kralj “Kaligula” završiti svoju bitku i imenovanje svojih Nadzornih odbora, a zapošljavanjem svojih kadrova u javna preduzeća stvoriti stvoriti svoju glasačku mašineriju i poslovni centar na ulazu u Zenicu, i postati toliko bogat da samouvjereno i smjelo izađe na izbore, moćniji nego ikada. Šta će biti na kraju? Hrvati će imati svoju izbornu jedinicu i svog Člana predsjedništva kojeg neće birati poslušni SDA-ovi glasači, a Bošnjaci će na ponuđenu alternativu na google-u tražiti značenje izreke “nije govno, to se cuko posro”.







Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...