nedjelja, 30. travnja 2017.

Traže ogromne pare za uništeni put u mjestu Kula u dužini 50-tak metara!

Još jedan podatak za rubriku vjerovali ili ne!? Gradska uprava i nadležna Služba intenzivno od poplava iz maja 2014.godine rade na iznalaženju sredstava za rekonstrukciju i sanaciju pojedinih dionica ovog putnog pravca. Zamislite ,tri godine rade na iznalaženju sredstava za uništeni put u mjestu Kula u dužini 50-tak metara. Kažu da su zbog dužine istog rekonstrukcije kompleksne i zahtjevaju veća materijalna sredstva!? U suštini, tako odprilike glasi odgovor Helvida Sabire,vd pomoćnika gradonačelnika na vijećnićko pitanje Adnana Zubana, koji je pitao: “da li je planirano asfaltiranje te dionice, jer trenutno stanje stvara ogromne probleme za neometano odvijanje saobraćaja?”

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Iz materijala pripremljenih za sedmu sjednicu vijeća vidljivo je koga smo birali na prethodnim lokalnim izborima. Većina odgovora na vijećnićka pitanja napisana su u ovakvom ili sličnom stilu, a interesantna ili pomalo čudna koincidencija je, da se u materijalima za sedmu sjednicu vijeća naprasno našao veliki broj odgovora na vijećnićka pitanja na koja se čeka još od 02.marta. Dakle, samo pet dana nakon mog reagovanja na izostanak ovih pitanja u članku pod nazivom “Da li su vijećnici Zenica glupani ili tehnološki višak?”. Iako nedostaju najvažniji odgovori na vijećničke inicijative: Prvu, koju je Sanja Renić, predsjedavajuća gradskog vijeća podnijela gradonačelniku, a radi se o utvrđivanju odgovornosti Savjetnika i Pomoćnika Gradonačelnika za prostorno uređenje, i drugu, koju je postavio vijećnik Snage Centra još na trećoj sjednici GV po pitanju izvještaja o realizaciji i utošku sredstva od izgradnje GGM-a u iznosu od pedeset miliona konvertibilnih maraka.

No, da vas ne tušim, ako vijećnici olako prihvate ovakve odgovore i odbijanja podnešenih inicijativa i dalje ostaje isto pitanje.

Ako gradskoj službi trebaju tri godine rada na iznalaženju sredstava za uništeni put u mjestu Kula u dužini 50-tak metara pretpostavljam da će se na odgovore ova dva pitanja pričekati još koju godinu. Nisu krivi oni, krivi smo mi. Mi, koji ćemo narednu sjednicu gledati na malim ekranima i klinčit se sa “čaršijskim” fcb.statusima poput onih kako je obučen Ekrem Ćosić ili kako je Spahija Kozlić “filozof iz Vukotića” i ne primjećujući da se na pitanja od životnog značaja odgovara polovično ili nikako.











Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...