ponedjeljak, 22. svibnja 2017.

Gradsku arenu Zenica nazvati “Arenom tužilaca i policije Zeničko-dobojskog kantona”!

Inicijativa da se Gradska arena u Gradu Zenica, nazove imenom rahmetli Husejina Smajlovića, nekadašnjeg načelnika Općine i prvog gradonačelnika Grada Zenica naišla je na negodovanje jednog dijela javnosti, a jedan od onih kojima se ova inicijativa nije svidjela je i Hasan Kreho, građanski aktivista koji je putem saopštenja za javnost kazao da je u pitanju još jedan slučaj manipulacije i političkog nasilja nad građanima Zenice.

“Predlažem i mišljenja sam da tužitelji iz Tužiteljstva Ze-do kantona i nadležni i odgovorni iz FUP-a imaju najveće zasluge da se njihovo ime izglasa u Gradskom vijeću Zenica i ispiše kao naziv sportske dvorane Arena u Zenici jer navedeni nisu nikada sproveli istragu o utrošenih cca 40.000.000 KM (četrdeset milijuna ) za njenu izgradnju”, ističe Kreho.

- Radi mlađih generacija koje dolaze predlažem da im se uradi velika ploča i bista kao primjer i podsjećanje kako su se u Zenici ponašali nadležni i odgovorni iz Tužiteljstva Ze-do kantona i FUP-a dok su se trošili milioni KM i to sve bez obaveze podnošenja istinitog izvještaja prema tada Općinskom a sada Gradskom vijeću na kraju i građanima da ne žive u iluzijama.

Kako nije nikada za Arenu izvršena istraga o utrošku financijskih sredstava Kreho postavlja pitanje šta će biti s Izvještajem o realizaciji izgradnje Glavne gradske magistrale-GGM koji je “težak” cca 25 miliona dolara a koji je dobijen kao kredit od Kraljevine Saudijske Arabije.


Podsjećam, slijedeće sedmice, 25. maja 2017.godine (četvrtak) sa početkom u 10 sati, u velikoj sali Grada Zenica vijećnici glasaju o nazivu zeničke arene "Husejin Smajlović".

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...