utorak, 30. svibnja 2017.

Nestala sredstva od kredita Saudijskog fonda za razvoj, izgradnja vangradske dionice GGM-a na čekanju!

Na adresu 32 vijećnika stiglo je optimistično tumačenje kako je u Zenici uključena metla za SDA kadrove, a u nastavku pročitajte komentar 32 vijećnika, saznajte šta nam donosi uključena metla za SDA kadrove i “dokaz” da su nestala sredstva od kredita Saudijskog fonda za razvoj!?

8. sjednica Gradskog vijeća po svemu sudeći mogla bi biti prekretnica za građane Zenice. Obzirom da je otvoren proces smjene dugogodišnjih SDA kadrova ili kako bi to gradonačelnik rekao "osovine zla" građani Zenice se pitaju da li nakon 12 godina mraka za Zenicu dolaze bolji dani?

Nakon što Gradsko vijeće nije usvojilo godišnje izvještaje JP Grijanje i Agencije za realizaciju GGM-a, Seada Kaknje(Bošnjaka) i Mirsada Helega​, očekuje se njihova "dobrovoljna" ostavka ili će biti smjenjeni od strane gradonačelnika koji je to najavio (METLA)

Vječni sekretar Gradskog vijeća je novom sistematizacijom lagano dislociran s tog mjesta tako da ga već od naredne sjednice vijeća više nećemo gledati u toj ulozi (METLA)

Neprikosnoveni vladar zemljišta u Zenici i van Zenice, Hazbo Ličina već odavno je završena priča i sada čeka penziju kao referent u Službi za ljudske resurse i zajedničke poslove. Dakle... (METLA)

Dugogodišnji vlasnik Budžeta Grada Zenice,Dževad Selimović je također lagano dislociran,pa smo ga već i zaboravili (METLA)

U narednom periodu se očekuje smjena odgovornih za urbanizam grada Muhameda Husremovića i Semire Karić zbog kašnjenja Prostornog i Urbanističkog plana od 11 godina i protiv zakonito izdatih Rješenja za gradnju, a na inicijativu predsjedavajuće vijeća g.Sanje Renić za utvrđivanje njihove odgovornosti.(METLA U DOLASKU).

Gradani Zenice se nadaju da će svi pomenuti članovi "tima za Zenicu" uskoro iz Gradske uprave preseliti u Kantonalno tužilaštvo i objasniti šta su radili sve ove godine.

Međutim, 32 vijećnik još uvijek nije čvrsto uvjeren da će ih baš sve stići pravedna kazna. Pravo i pravda, iako su usko vezani nisu isto, a to je znao i Mr. Selver Keleštura, pravnik, koji se brinuo za (ne)zakonitost tako što njegovog potpisa nema na strateškim dokumentima koji bi ga mogli dovesti u vezu s eventualnim krivičnim djelom ili korupcijom. Selver Keleštura, nekadašnji pomoćnik rahmetli Husejina Smajlovića, jednoglasno je izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika Zenice nakon njegove smrti i njegov potpis na dokumentima se može naći samo u periodu od maja do oktobra, odnosno završetka lokalnih izbora 2016.godine, a od novemra do kraja godine, grad je vodio Fuad Kasumović. Za pomenuti period nije bilo Izvještaja o radu koje je gradsko vijeće usvojjilo u cjelosti kao Izvještaj o radu rahmetli Husejina Smajlovića, u odsustvu. Lično smatram da nije tolika budala da u tako kratkom periodu sam sebi presudi s nekim nezakonitim radnjama.

U svakom slučaju na gradonačelniku je velika odgovornost za sprovođenje zakonitosti u budućem, ali i dosadašnjem radu, posebno u dijelu inicijative za pokretanje odgovornosti protiv Muhameda Husremovića i Semire Karić zbog kašnjenja Prostornog i Urbanističkog plana od 11 godina i protivzakonito izdatih Rješenja za gradnju. Ukoliko se gradonačelnik ogluši na inicijativu predsjedavajuće, ovaj dvojac bi se mogao provući sa laganim dislociranjem na neko drugo radno mjesto poput Dževada Selimovića, a gradonačelnik bi time, ukoliko zaista postoji nešto nezakonito, odgovornost preuzeo na sebe.

Po narodnoj izreci “tanji kraj” bi mogli izvući Mirsad Heleg i Hazbo Ličina kao glavni i odgovorni za realizaciju projekta i eksproprijacije zemljlišta, ukoliko bi zaista bile pokrenute aktivnosti na preispitivanju zakonitosti prilikom izgradnje Glavne gradske magistrale gdje se umjesto predviđenih 22 miliona konvertibilnih maraka potrošilo 38 miliona, skoro cijeli kredit, s čime je “nestao” jedan čitav most na rijeci Bosna i dio vangradske dionice tako da nam je sada za završetak radova potrebna novčana pomoć od Direkcije za ceste Zeničko- dobojskog kantona ili Autocesta Federacije BiH.


A o kojem mostu i kojem dijelu dionice pričam, pogledajte na video snimku iz 2012.god na kojem se tvrdilo čak i da izlazimo iz recesije, te da će se s ovim parama završiti most i sigurno dio radova vangradske dionice. S druge strane, na slici lijevo (klikom na sliku uvecajte je slobodno), iz JP za prostorno planiranje i uređenje grada u martu 2016.godine odgovor na pitanje kada će se početi graditi vangradska dionica GGM-a glasi: “Kredit koji je dobijen namijenjen je za GRADSKU DIONICU GGM-a; izgradnja vangradske dionice GGM-a bi trebala biti finansirana sredstvima Direkcije za ceste ZEDO kantona uz učešće Grada Zenica (za izgradnju instalacija u trupu saobraćajnice) kad se obezbijede sredstva za tu namjenu. Dakle, direktor JP za prostorno uređenje grada je s ovim odgovorom na slici gore demantovao sam sebe, sredstava više nema.... 

S ove tačke gledišta moglo bi se postaviti pitanje da li smo izašli iz recesije mi ili pojedinci ili gdje su sredstva koja se spominju u video snimku? U prilogu su dva video snimka. Prvi je za one nestrpljive, kraći, zbog usporedbe izjave i iznosu novca, a ispod je drugi video, priča o početku izgradnje GGM-a u cjelosti, koji prikazuje bombastičnu najavu izlaska iz recesije...


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...