petak, 12. svibnja 2017.

Ovcama treba reći da ih vode pogrešni pastiri!!!

Sedma sjednica Gradskog vijeća!? Ni jedan medij nije izvjestio o bahatom ponašanju Gradonačelnika, Gradske uprave, ali i samih vijećnika tokom održavanja sjednice, odnosno trenutku iznošenja vijećničkih pitanja koja su u interesu građana.

 “Interes” gradonačelnika i njegove uprave je tokom sjednice ostvaren i odrađen, a kada su na redu pitanja koja građani upućuju preko svojih predstavnika u vidu raznih inicijativa koja iznose vijećnici nikoga nije briga, niti ih ko sluša. 


Emina Tufekčić, predsjednica Komisije za pitanja mladih vijeća općine Zenica je u to ime zatražila da kamermani televizije Zenica zabilježe u tom trenutku sliku prazne sale gradskog vijeća i dodala da se njena inicijativa odnosi upravo na rad Gradske službe i njenih službenika kao i na rad vijećnika. 
Emina je zatražila da se po završetku sjednice napravi evidencija prisutnih vijećnika GV, prisutnih direktora javnih ustanova i javnih preduzeća, pomoćnika gradonačelnika i drugih lica koja su obavezna ili nisu, prisustvovat sjednici gradskog vijeća. 

Konkretno pitanje za gradonačelnika koji je tokom svoje neprestane kampanje i zapošljavanja i povećavanja broja administracije obećavao efikasan rad gradske uprave, a kojeg takodjer u tom trenutku nije bilo, jer je pretpostavljam, ostvario svoj cilj i ponovo pokreno rijaliti šou oko kladionica i napustio sjednicu bilo je: koje mjere će biti podzete prema gore spomentim licima, a koji ne izvršavaju svoje poslovne obaveze? 
Da li su oni dužni prisustvovat sjednici gradskog vijeća i ukoliko jesu da se u zakonskom roku odgovori na pitanje i da se navedu koje su konkretne mjere poduzete?

“Ovo je jedina tačka, kada su vijećnici grada Zenice, izabrani od građana grada Zenice u mogućnosti da postave pitanje predstavnicima gradske uprave, pomoćnicima gradonačelnika, direktorima javnih ustanova i preduzeća, da iznesu sve te stavove, zahtjeve, molbe i sugestije građana, Jedina prilika da se čuje uistinu glas naroda”, kazala je Emina.

Na gore navedeno nemam komentar, osim, bravo Emina. Ovcama ne treba govoriti da su ovce, u emisiji radio Zenice može se čuti kroz tumačenje religije kako im biblija to kazuje. Ovcama treba reći da ih vode pogrešni pastiri. Ovcama treba reći da ima pitanja i osim "hljeba i igara", kladionica ili reprograma jednog"gubitnika".

Pogledajte sramotnu situaciju u sali gradskog vijeća tokom postavljanja vijećničkih pitanja.





Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...