ponedjeljak, 1. svibnja 2017.

Veliki čovjek u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu!

Nakon duže borbe sa bolešću u 54. godini preminuo je novinar Esad Hećimović. Naš sugrađanin koji je znao pisati o stvarima koje bi mnogi rado da zaborave i zbog toga bi često dobijao poruke mržnje u njegovom rodnom gradu priželjkujući mu čak i smrt.

Tokom dugogodišnje karijere radio je u više redakcija, a posljednjih godina obavljao je funkciju urednika Informativnog programa OBN televizije. Dobitnik je više nagrada za istraživačko novinarstvo, a novinarom godine proglašen je 2011. godine.

Veliki čovjek u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, baš kao i veliki broj sličnih njemu koji se tako i osjećaju i zato molim vas ne pišite "RIP", bio je dobar čovjek i slične žalopojke. Napišite bio je tu, među nama, ali mi ga nismo vidjeli. Ili, vidjeli smo ga ali mu nismo dali podršku za ono što je radio. Pisao je istinu, a ona zna ponekad biti neugodna. Jebeš istinu, kome je do istine. No, ipak bio je profesionalni novinar koji nije svoje umjeće iskorištvao za nacionalni interes Bošnjaka, ili kako bih doprinjeo nacionalnoj istoriji Bošnjaka. Ponovit ću, pisao je istinu, kao pravi musliman.

„O vjernici, budite uvijek pravedni, svjedočite Allaha radi, pa i na svoju štetu ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan…” (En-Nisa, 135) ...neka vas mržnja prema nekome čovjeku ili nekome narodu nikako ne navede da pravednost ostavite jer pravednost je obavezna svakome i u svakoj situaciji. Govorimo istinu pa makar bila gorka i radimo za istinu i radimo samo ono od čega ćemo imati koristi na Sudnjem danu“.( Hutba Mesdzid BIKC Braunau – Gornja Austrija, 08.04.2011 g. Hatib: Abdulah -ef. Čajlaković)

Nek mu dragi Allah Dž.Š. podari vječni Dženet, a njegovoj porodici Sabur u ovim teškim trenucima. Nama, koji smo na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme nedostajaće naša dobričina.



PS. Dženaza će se klanjati dana 02.05.2017.godine (utorak) poslije ikindije namaza (16,45 sati) u haremu Čaršijske džamije, a ukop će se obaviti na mezarju Prašnice. Ispratna dova će se proučiti u Čaršijskoj džamiji. Prevoz obezbjeđen ispred Čaršijske džamije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...