nedjelja, 6. kolovoza 2017.

Gradskim vijećnicima, članovima i simpatizerima zeničkih SDA, A SDA, SBB, DF, SDP, SC!

Jedan savjet vijećnicima članovima i simpatizerima zeničkih SDA, A SDA, SBB, DF, SDP, SC! Probudite se i nosite muški s njim ili se nosite u đavla više... Shvatite ovao kao savjet, proglas ili ličnu frustraciju, briga me, kako ćete.

Smatram da niko ne spori ničije zasluge ratu, zalaganja za odbranu države i stvaranju nacionalnog identiteta, ali... zar ne mislite da je dosta podjsećanja i skretanja pažnje na to što smo učinili juče, da je vrijeme da se kaže što će se činiti sutra? Što ćete učiniti u vašoj užoj sredini. Naprimjer, kod nas u Zenici gradonačelnik zavlači i pljuje sve redom, kako koga stigne, a vi mi, parafraziram, po društvenim mrežama sherujete nanu Fatu i crkvu u njenoj avliji ili pak Dodika i njegove nebulozne izjave. Kakve veze ima crkva u Fatinoj avliji i Dodik i njegova izjava o bosanskom jeziku kad vas gradonačelnik Zenice, argumentirano ili ne, blati na sva tri bhs jezika. Lik kojem je sda dala sve što se moglo dati dok je bio u toj stranki. Mislite li da je vrijeme da mijenjate neke stvari i kažete nam šta ćete učiniti sutra? Što ćete učiniti u vezi odlaska mladih iz našeg grada? Što ćete učiniti u vezi zaposlenja djece “sitne buranije”? Znate li koliko je novih radnika zaposleno u zeničkom vodovodu bez konkursa od oktobra mjeseca i čiji su? Znate li gdje je završila direktorica rtv Zenica, a gdje ostali smjenjeni direktori stručnih službi? Da li su smjenjeni ili nagrađeni? Znate li ko je donio otrov iz Sarajeva i potrovao pse lutalice i u čije ime? Pitate li, obraćate li se državnim institucijama da saznate? Znate li kakvo je trenutno stanje budžeta i da li se vrše bilo kakve isplate, osim plaća gradskoj administraciji PR službi i lažnim fejsbuk profilima? Da li se troši za poticaje poljoprivrednicima, zapošljavanje ili neke od aktivnosti mladih, a da nisu podaničke? Ko je kriv za niska međusobna prepucavanja s diplomama na sjednicama vijeća? Znate li da se djeci sitne buranije ne daju poslovi u vodovodima, grijanjima i drugim javnim preduzećima, da im se ne daju donacije za školovanje van države? Naprotiv, od djece sitne buranije se traži učešće u humanitarnim akcijama, traži im se markica po markica na ulicama za liječenje neke druge djece koje ste im Vi dužni obezbjediti dok se vaša liječe iz zdravstvenih fondova i javnih preduzeća. Ovih dana je još jedna fabrika zatvorena! Da li ćemo sutra otvoriti drugu fabriku ili ćemo otvoriti drugu džamiju? Da li je istina sve ono za šta vas optužuje gradonačelnik Zenice? Da ste nesposobni, da ne znate šta je budžet, da ga može sam donositi, da ne razlikujete šta je dobro za ovaj grad a šta ne, da je na sjednicama s vama samo reda radi, da može vladati i bez vas??? Ako se niste u stanju “nositi” sa jednim gradonačelnikom kako da vam vjerujem da ćete se adekvatno nositi sa crkvom nane Fate ili Dodikom? Da se ne izrazim vulgarno, probudite se i nosite muški s njim ili se nosite u đavla više.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...