srijeda, 6. rujna 2017.

Kantonalni porezni ured Zenica u raljama politike

Vezano za pitanje Edhema Fejzica, zastupnika Skupštine Zeničko dobojskog kantona o produženju potrebnih licenci Zenicatransu, tj kako je moguće da ih ima na dvije tri relacije a na ostalim nema, ukratko ću odgovoriti.

Dragi, zastupniče. te autobuske liniije za prevoz učenika koje ugovaraju direktori OŠ „ Alija Nametak“, OŠ „ Hamza Humo“ i OŠ „ Mak Dizdar“ su prema mojim informacijama najvjerovatnije “nasjeli” na protuzakonitu Izjavu o plaćenim državnim doprinosima potpisanu od strane M. Čivića, direktora JP Zenicatrans, a koje će biti predmet vještračenja nadležnih institucija.

Dakle, vi kao skupštinski zastupnik zauzimate se i podržavate, nelagalno i protuzakonito obavljanje prevoza učenika iz neznanja ili čistog populizma. Vaša inicijativa kojom od Kantonalnog poreznog ureda Zenica tražite da u što hitnijem roku uputi Poreznoj upravi Federacije BiH na odlučivanje Molbu za odgođeno plaćanje poreznih obaveza JKP „ZENICATRANS – PREVOZ PUTNIKA“ d.d. Zenica je direktno miješanje u rad Kantonalnog poreznog ureda Zenica jer svjesno zanemarujete činjenicu da je poslednji Izvještaj o poslovanju ovog preduzeća ocjenjen negativno na jednoj od sjednica Gradskog vijeća Zenica i tom prilikom zatraženo djelovanje finansijske policije. Umjesto da podržite odluke vijećnika Gradskog vijeća Zenica i pokrenete inicijativu da se uključe policijske strukture i izvrše provjeru poslovanja ovog preduzeća Vi preko poslaničkih klupa Skupštine ZDK zarad populizma i vlastitih interesa vršite pritisak na Porezni ured Zenica, “naređujući “im što da rade. Da sam direktor Kantonalnog ureda Zenica, nagovorio bi ti se više. Pošto si moj drug, dovoljno je i ovo.



Srdačan pozdrav!

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...