četvrtak, 14. rujna 2017.

Spahija Kozlić i njegovih 7 vijećnika napustili SDA i ušli u Nezavisni blok Fuada Kasumovića

Tako to biva s političarima.... Tamo ga, vamo ga dok ne dobiju ono što su zacrtali. Bilo kako bilo ovaj nesvakidašnji potez je dodatno ojačao Nezavisni blok i istovremeno oslabio najjaču političku stranku u Zenici. Ovaj profesor filozofije kojeg su građani Zenice često prozivali da previše filozofira na sjednicama Gradskog vijeća Zenica, svoj prelazak u Nezavisni blok objašnjava kao nešto što je uobičajeno u politici. “U SDA se radilo, podsjećam da je za vrijeme vladavine izgrađena Arena, Tržni centar, Glavna gradska magistrala, a ja sam profesor filozofije i ne mogu filozofirat tamo gdje se radi. Najbolje mjesto za filozofiju je kod Fuada Kasumovića u šta smo se uvjerili tokom prethodnih deset mjeseci i zato sam odlučio tako kako sam odlučio”, kazao je bivši zastupnik Stranke demokratske akcije.

Njegov kolega Ekrem Ćosić, jedan od trojice izabranih vijećnika GV koji je ostao dosljedan politici svoje stranke ne krijući razočarenje izlaskom bivših kolega poručio je simpatizerima i redovnim glasačima ove stranke da dobro zapamte imena i prezimana “izdajnika”. “Ti izdajnici nisu zaslužili da im se spominju imena ne zato što su napustili ideju Stranke demokratske akcije, već zato što su se pridružili najvećem izdajniku iz naših redova”, poručuje Ćosić. Oni su podlegli gradonačelnikovoj ublehi i nije isključeno da zajedno rade sa kladioničarskom mafijom na legalnom pražnjenju gradskog budžeta svojim nelegalnim odlukama, poput one o neustavnim taksama. Ukoliko sud donese odluku i kaže da je nedavno donesena odluka o komunalnim taksama neustavna Grad će morati vratiti svaki uplaćeni fening s kojim bi se pomenuti vijećnici i gradonačelnik preko noći obogatili. Javnost špekuliše da su u pitanju i lični interesi gore navedenih vijećnika i raspodjela plijena i poslovnih prostora nakon usvajanja Prostornog plana s kojim se predviđa izgradnja Poslovnog centra na zemljištu gradonačelnikove supruge.



Napomena: tekst je satiričnog karaktera


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...