nedjelja, 17. rujna 2017.

Šta ako nastradate na ničijem putu?

Prema zvaničnim informacijama tri godine rade na iznalaženju sredstava za uništeni put u mjestu “Kula”, u dužini od cca 50-tak metara, na relaciji Zenica-Babino.... Zašto im treba toliko vremena? Možda zato što je ničiji. Ničiji put, ničija briga... Zamislite da se zbog loše putne komunikacije na ničijem putu desi saobraćajna nesreća sa smrtnim posledicama. Ko bi odgovarao? Niko?! Na adresu 32.vijećnika stigle su fotografije na kojima se vide odroni kamenja koje niko ne održava i ne čisti s molbom da ih objavim i upozorim vozače na relaciji Zenica-Babino. Navodno, umalo nije nastradao zbog tih odrona.

Znate li kako nastaje “ničiji put”? Nastaje tako što neki pametnjaković s ciljem uštede u budžetu Grada na jednoj od sjednica Gradskog vijeća zatraži prekategorizaciju puta, nadležni se ogluše o zahtjev a poslije toga put nije ni općinski, ni kantonalni, a ni federalni. I baš zbog toga ga niko i ne održava. Prema najavama neće ga ni održavati do 2018.godine kada bi se trebala donijeti odluka o prekategorizaciji puta.

Taj, “ničiji put” izazvao je burna dešavanja u poslednjih nekoliko mjeseci. Od “dogovorenih” demonstracija mještana Babinskog sliva, nekoliko sastanaka gradonačelnika sa koncesionarima koji koriste taj put, sanacije dijela puta na račun koncesionara, do krivične prijave za iznudu i kamatarenje. Uprkos svemu, on ostaje ničiji i ove jeseni i zime a odrona je sve više. Da li će u narednom periodu nadležni angažovati mehanizaciju za održavanje i nastavak sanacije puta nije poznato. S toga, vozači oprez. Ionako se prebrzo vozi na toj relaciji, pretpostavljam znajući da čak ni policija ne zalazi gore i ne kontroliše taj putni pravac.








Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...