ponedjeljak, 11. rujna 2017.

Tužilaštvo zatrpano krivičnim prijavama protiv Kasumovića?!

Tek što se počela stišavati bura oko krivične prijave za iznudu i kamatarenje dva privatna preduzeća od strane Fuada Kasumovića, o kojoj je pisao 32 vijećnik i još nekoliko bh portala, u tužilaštvu se pojavila još jedna, pomalo neobična, krivična prijava.

Ovaj put se radi o kaznenom djelu protiv bezbjednosti saobraćaja. Naime, krivična prijava savjesnog NN građanina sastavljena je na osnovu članka informativnog portala “Slobodna Bosna” u kojem se navodi kako je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice vozeći automobil u pijanom stanju sletio s ceste a zatim zvao vatrogasce da ga izvuku i tom prilikom zaprijetio da ne smiju govoriti o tome.

Ne znam da li će neko iskritikovati gradonačelnika zbog toga što vozi automobil tako pijan, ali ako nastave ovim tempom stizati, pravosuđe će morati ostaviti predmete vezano za neplaćene račune komunalija, a to je ono što je pozitivno u svemu ovome što se događa na zeničkoj političkoj sceni.

Pogledajte faksimil prijave koji je stigao na adresu 32. vijećnika.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...