petak, 22. rujna 2017.

Zeničkim vijećnicima, koji su jučerašnju sjednicu priveli kraju!

Nakon što je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, zajedno sa svojim saradnicima i direktorima javnih preduzeća napustio sjednicu Gradskog vijeća, u miru je donesena Odluka o obustavljanju procedura prodaje odmarališta „Duće“. Prodaja odmarališta je obustavljena do uređenja imovinsko-pravnih odnosa.

Podsjećam, na nekretninama je upisana administrativna zabrana raspolaganja, a dio zemljišta iznad magistrale Omiš-Split, te zemljište između mora i navedene magistrale, ukupne površine 11.788 m2 vrijedi cca 9 miliona konvertibilnih maraka.

Zanički vijećnici su napravili grešku kada su dali devet miliona maraka na raspolaganje čovjeku za koga se vežu mnoge kontroverze. Od finansijskog sstručnjaka do običnog reketaša. Zemljište je pod sudskom zabranom i ne treba mu davati mogućnost da se zbog te činjenice obara njegova tržišna cijena. Kako sam ranije naglasio, Grad Zenica, iako mnogi očekuju da se zeleni, ona se crveni ali ne od komunizma nego od stida što je gradonačelnik grada od 100.000 stanovnika jedan neandertalac kao što je Fuad Kasumović. Ja mislim da je došlo vrijeme da se stanovnici Zenice izvinu državi Bosni i Hercegovini zbog zločina koji su počinili na posljednjim izborima kada su dali mogućnost pomenutoj osobi da uništava sve ono za što su se mnogi iskreno borili.

Gradskim vijenicima ovim putem izražavam punu podršku u njihovom radu, posebno na odlučnosti da nastave sa zasjedanjem sjednice bez gradonačelnika što je i olakšalo donošenje jedne ovakve odluke. Njegova ne tako davna izjava da može raditi i donositi odluke bez vijećnika Gradskog vijeća je čista ubleha koja mu vratila kao bumerang. Juče smo imali priliku vidjeti bez koga se može donijeti odluka, i to zakonita.

Njegovo jučerašnje povlačenje materijala o kojima se trebalo raspravljati, između ostalog Program organizovanja sezone grijanja, Izvještaj o izvršenju budžeta i Informaciju o stanju u oblasti poljoprivrede su još jedan pokazatelj da se služi ucjenom građana, da bi sutra mogao iskoristiti i kazati kako su njegovi politički protivnici krivi za hladne radijatore i neisplaćene poticaje poljoprivredenicima. Što se tiče Izvještaja o izvršenju budžeta neka ga podnosi sam sebi ili svojim savjetnicima, nije vas pitao ni kada ga je donosio.


Muhamed Pivić, blog 32.vijećnik

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...