četvrtak, 23. studenoga 2017.

Kako se obilježio Međunarodni dan djeteta u zeničkim vrtićima u našem gradu?

Nezadovoljni roditelji: "Kako se obilježio Međunarodni dan djeteta u zeničkim vrtićima u našem gradu?"

Poštovani, prateći Vašu vrlo posjećenu stranicu koristimo priliku da nam pomognete i objavite ispod navedeni tekst kao 32.vijećnik, kad već oni koje smo nažalost birali neće.

Gradonačelnik obilazi sela mjesecima, a zašto do sada nije iskoristio priliku i posjetio najmlađe sugrađane?

S našom djecom već nekoliko mjeseci rade čistačice za koje nam rekoše da ih je „Fudo“ poslao bez konkursa, a profesor predškolstva radi na naplati kao blagajnik. Gdje to ima? 
Saznali smo da je za to mjesto poništen konkurs još od 2014. Činjenica je da se sada ne zna ni šta, ni kako kome više plaćamo. 

Neko plaća rezervacije od 30KM, neko ne. Nekome se obračunava popust na lijepe oči. Ustanova dodatno naplaćuje još mjesečno 10KM za užinu bez ikakve priznanice, donosimo higijenski materijal, kupujemo konvektore jer uz ovakvo gradsko grijanje ne želimo da nam se djeca razbole, pa zatim non stop neke manifestacije koje plaćamo iz svoga džepa kroz koje se dotična gospođa samo medijski promoviše, preko naših leđa i djece. 
Ujutro prije i nego izgovorimo dobro jutro odmah nas zaskoče daj marku,daj dvije, samo daj...
Djeca nam ujutro plaću, odbijaju odlazak u vrtić jer se konstantno smjenjuju volonteri, na koje taman kad se naviknu dođu drugi. Kakva je to organizacija rada? Gdje mogu sami volonteri raditi? Ovo je sramota za Grad i jednu Javnu Ustanovu kako se odnosi prema najmlađima. 

Mnogo čega ne štima u JU predškolski odgoj i obrazovanje vođene od strane samovoljne i nesposobne SDA direktorice, Jasmine Gasal koja nema čak ni potrebnu kvalifikaciju za navedeno mjesto (provjerili), a kako izgleda za svoje neznanje i nerad ima podršku Gradonačelnika, a štetu snosimo mi i djeca. 
Ni žene koje tamo rade nisu u boljoj situaciji ali šute zbog straha. Ostaje nam jedina mogućnost da vjerujemo u rad nadležnih institucija i inspekcija, koje javno molimo da izvrše uvid u poslovanje i dovedu u red rad ove Javne Ustanove čiji je Grad izgleda samo prividni Osnivač.

Nezadovoljni roditelji

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...