četvrtak, 16. studenoga 2017.

Koji je to investicijski fond iz Kuvajta koji želi investirati u trgovačko-zabavni kompleks “Antena”- Zenica jug ?

Za odgovor na pitanje iz naslova potrudio se Mirad Hadžiahmetović, bivši kandidat za gradonačelnika Zenice. Njegovo objašnjenje objavljeno na fcb. stranici rtv Zenica prenosim u cjelosti, bez ijedne izmjene.

Poštovani građani,

na sjednici gradskog vijeća na kojoj nije usvojen Prostorni plan Grada Zenice vijeću se obratio direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica i iznio tvrdnju da neki investicijski fond iz Kuvajta želi investirati u trgovačko-zabavni kompleks na području zone Antena Zenica jug, te da će se na taj način otvoriti 3.000 radnih mjesta.

Kako bi razjasnio o čemu se radi tom javnom preduzeću sam uputio Zahtjev po Zakonu o slobodi pristupa informacijama u kome sam tražio informaciju o tome ko je taj investitor, pismo namjere i zašto mu grad nije ponudio drugu lokaciju na kojoj može realizovati investiciju.

Iz odgovora direktora Mirsada Helega je vidljivo da se radi o preduzeću „Key buildings“ iz Sarajeva čiji je kapital 2.000 maraka i kome je osnivač ujedno i direktor, a koje navodno zastupa interese drugog investicijskog fonda iz Kuvajta ali on ne zna koji je to fond.

Važno je naglasiti da samo najsiromašniji ljudi kada registruju firmu sebe postave za direktora, a što je ovdje slučaj, dok ozbiljniji investitori uvijek postave direktora profesionalca. Pogotovo kada se radi o maloj investiciji u drugoj državi.

Pismo namjere navodnog investitora ili fonda koga navodno zastupa ne postoji što znači da namjera za investiciju ne postoji.

Dalje, direktor Mirsad Heleg navodi da nije poznato ni koja bi bila namjena objekata koji bi se gradili, ni koliko bi radnika zaposlili, te da mu ostale tražene informacije nisu poznate, to jest da ne zna zašto gradska administracija nije navodnom investitoru ponudila drugu parcelu na kojoj bi izgradnja bila nesporna, a kakvih grad ima na pretek.

Iz rečenog je vidljivo da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović bezočno slagao pred Vijećem Grada Zenice kada je rekao da postoji ozbiljan investitor i ozbiljna namjera za investiranje na zemljištu koje je značajnim dijelom u njegovom vlasništvu.

S poštovanjem,

Mirad Hadžiahmetović


1 komentar:

  1. Ma hoće onaj seljo od Uskoplja slagat,duša mu petljat. A sve to sa jasnim razlogom koji se kasnije izrazi u sedmocifrenim brojkama. Ma naše tužilaštvo treba staviti” ključ u bravu” i svi sebi neka otvore privatne agencije nešto slično kao i doktori. Država ne funkcionira i naš sadašnji gradonačelnik je čisti primjer te sramote.

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...