utorak, 21. studenoga 2017.

Naša sudbina ili naša stvarnost...

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice je potpisao Zaključak kojim daje stadion NK Čeliku i odobrava i građenje pomoćnog stadiona na na lokaciji Kamberovića polje - Plandilo. Ne znam, kako reče jedan prijatelj, on jednostavno svaki dan zaradi neku krivičnu osim kada ide po seoskim mjesnim zajednicama.

Naravno da nemam ništa protiv Zaključka kojim daje stadion NK Čeliku, ali to nije moguće bez Odluke vijeća, to je gradska imovina, a prema Statutu grada Odluku može donijeti samo vijeće. Poznavaoci zakona kažu da to piše i u pravilniku o postupku javnog konkursa za raspolaganje nekretninama u vlasništvu FBiH, Kantona,općina i gradova sl.novine FBIH br.17/14 a piše i u Zakonu o principima lokalne samouprave. Osim toga pravilnik određuje i način provođenja licitacije i način imenovanja komisije od strane gradskog vijeća.

Izuzimajući interventnu pomoć radnicima Željezare Zenica u iznosu od 34.600 konvertibilnih maraka, za koje se slažem da je trebalo dati , ovo je drugi slučaj samovolje, odnosno raspolaganjem novcem, stvarima, pravima i nekretninama u državnom vlasništvu bez Odluke Gradskog vijeća Zenica. Da li će vijećnici ili pak tužilaštvo reagovati na navedene odluke ili će prećutno odobriti gradonačelnikovu samovolju i time potvrditi “diktaturu” vrijeme će pokazati.

A što se tiče Željezare i njenih radnika, bez obzira što napisali oni su mu zahvalni iako je zapravo njegovom odlukom blokiran račun Željezare i onemogućena isplata plaća.

Podsjećam, sve je počelo od kladionica i gradonačelnikove tvrdnje da se gradu uskraćuju 4 miliona maraka godišnje od kladionica te da je jedini izlaz da premijer povuče svoju odluku ili će on blokirati Rudnik, Željezaru i Bolnicu, čiji je vlasnik kantonalna ili federalna vlada, kojim upravlja SDA.

U međuvremenu tužbom za obavezu plaćanja naknade za korištenje građevinskog zemljišta blokirao je račun Kantonalne bolnice Zenica a potom odblokirao dok je Željezarin ostao blokiran.

Naša sudbina se ne razlikuje od sudbine radnika Željezare Zenica niti sudbine onih penzionera u Sarajevu kojima dijele pakete sa SDA plakatom na njima.

- nemamo nikakve perspektive za narednih 50 godina,tj do smrti

-udišemo zrak za koji znamo da će nas ubiti

- nemamo grijanja a plaćamo ga

- oni koji su se borili za ovu zemlju su gladni a kažu da bi trebali opet ići u rat,ali ovaj put zajedno sa svojom djecom

- na rukovodećim radnim mjestima u gradskoj upravi (naši) sjede........ koje plaćamo 10 miliona km godišnje,a tužilaštvo koje također plaćamo kaže da to tako treba

- vozimo se po cesti koju skupo plaćamo,a plaćati će i naša djeca,koja nema čak ni upotrebnu dozvolu,a mi se tome divimo jer eto u 21 vijeku imamo cestu

- svi zajedno smo gladni ali neka se pravi gradska vijećnica,to je dobro "neko rek'o"

- djeca se više ne trebaju baviti sportom nego treba da idu u kafane kojima treba produžiti radno vrijeme do ujutro

- itd

A šta kaže naš gradonačelnik,super bogataš? NEKA GRAĐANI ZNAJU TO TAKO TREBA I TO JE ZA NJIHOVO DOBRO!


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...