petak, 18. svibnja 2018.

Senad Bašić, u razgovoru s 32.vijećnikom

Za blog 32.vijećnik govori Senad Bašić, "novi" vijećnik Gradskog vijeća Zenica. Senad je vijećnik Stranke demokratske akcije o kome sam pisao nakon objavljivanja izbornih rezulatata. Pod nerazjašnjenim okolnostima završio je na 12-toj poziciji, što nije bilo dovoljno za ulazak u vijeće jer im je pripalo jedanaest mjesta. Godinu poslije, na zadovoljstvo većine stanovnika Gradišća, Bašić ulazi u sastav Gradskog vijeća Zenica nakon što je njegov stranački kolega Selim Karahasanović podnio ostavku na mjesto vijećnika GV Zenica.

32.vijećnik: Senade vraćeni ste u GV, pravda je donekle zadovoljena?


Senad Bašić; Dali ste već donekle odgovor, ali tragovi uvijek ostaju. Ja sam prešao preko toga ali oni koji su to uradili odgovarat će na onom svijetu jer su to uradili svjesno. Ne bih bio na njihovom mjestu na dan polaganja računa.



32.vijećnik; Svjedoci smo međusobnih prepucavanja vijećnika, sad kada ste "unutra", kakav je vaš utisak?


Senad Bašić; U sali su vijećnici, na pauzi su to sasvim drugi ljudi, svi se smiju kahve ispijaju i svi se pozdravljaju.


32.vijećnik; Vaš odnos sa kolegama?


Senad Bašić; Imam sasvim korektan odnos sa svima, bez obzira o kojoj političkoj partiji je riječ.


32. vijećnik; Vaš stav o gradonačelniku?


Senad Bašić; Ja nemam problema ni skim u vijeću, pa tako i sa gradonačelnikom. Poštujem volju građana i njihov izbor i iskren da budem počesto mi bude drago kad vidim da ga kolege iz drugih političkih partija slušaju, ipak je to dugogodisnji naš kadar.


32.vijećnik; Vaš odnos u stranci SDA?
 

Senad Bašić; Stranka se stabilizovala, a mislim i ojačala dolaskom profesora Nezira Pivića. Dosta radi, posvećuje se i dokazuje na terenu.

32.vijećnik; Na zadovoljstvo većine stanovnika Gradišća, ušli ste u sastav Gradskog vijeća Zenica. Kako ste uspjeli zadobiti toliko povjerenje i simpatije tamošnjih stanovnika?
 

Senad Bašić; Rad, rad i samo rad, kad nam budu na prvom mjestu oni koji doprinose razvitku MZ, da ne kažem direktno "preči" od naše rodbine, tad će nam svima biti bolje.

32.vijećnik; Šta će biti prvenstveno tvoj cilj u Gradskom vijeću i šta bi volio da uradiš?
 

Senad Bašić; Rača je gorući problem Gradišća i time ću se početi baviti. Nikad nije započela sanacija Rače nego i dan danas samo eksplatacija. Raču su iskorištavali gotovo svi a Gradišću gotovo ništa nisu dali. Moj zadatak će biti da se to pokrene, prvenstveno da se sanira i dovede u okvire zakona.
 

32.vijećnik; Dosta si aktivan u svojoj MZ. Na kojim projektima si radio?
 

Senad Bašić; Najveći projekat je izgradnja puta Gradišće Bukovica, preko 600 hiljada KM. Zatim školsko igralište 120 hiljada KM. A meni najdraži projekti su zapošljavanje mladih u Arcelor Mital 2016 godine, 25 mladića. Naravno to se i sad nastavlja u sklopu MZ i dobrih odnosa sa ovom kompanijom.

32.vijećnik: Zaslužan si i za neke nove projekte, od kako si u GV?


Senad Bašić; To su projekti koji su bili u fazi od ranije, a sad realizovani:
- Maglajska ulica
- rasvjeta u tom djelu ulice
- put Ravne u zaseoku Graja
- dodjela kvalitetnijeg i ispravnijeg autobusa na relaciji Zenica - Gradišće
Naravno, najveći projekat u koji je vlada Ze Do kantona uložila 2,5 miliona maraka je izgradnja škole "Hasan Kikić" u Tetovu 


32.vijećnik; Čuli ste za onu narodnu "namet na vilajet", paušali na vodu i odvoz smeća nisu ukinuti. I dalje se plaćaju. Da li će uskoro doći do ukidanja ovih nameta?


Senad Bašić; Poznato vam je da postoji većina u Gradskom vijeću i ako hoće da ukinu, imat će moj glas.


32.vijećnik: Osim Nezavisnog bloka, od neki dan u Zenici je i PDA. Smatraš li da vam je došao "kraj", da će vam ove dvije stranke oduzeti glasačko tijelo?


Senad Bašić; Smatram da je SDA jaka partija i da će ovim čišćenjem samo ojačati i pokazati snagu na ovim izborima.


32.vijećnik: poruka simpatizerima?


Senad Bašić; Zaželio bi svim muslimanima Ramazan mubarek olsun

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...