ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Zataškavanje i nevraćanje kredita za rješavanje stanovanja "probranih kadrova" u ZDK traje godinama

ZENICA – “Na isteku 2016. godine potrebno je upoznati javnost u BiH o nevraćanju prve tranše kredita za rješavanje stanovanja za ‘probrane kadrove’ koje je dodijelio Ze-do kanton”, upozorava Hasan Kreho – građanski aktivista ne navodeći izvor informacije

- Zataškavanje i nevraćanje navedenih kredita traje godinama, a o svemu šute nadležni i odgovorni iz Ze-do kantona.

U vrijeme dodijele prve tranše kredita za stanove, a sve iz novca koji je prikupljen iz procesa privatizacije (npr. Cementara Kakanj –srpanj 2000. godine, ….) na spisku je bilo: od tajnica iz javnih institucija do drugih tzv “zaslužnih kadrova”.

Napominjem da se tada u navedenoj prvoj tranši kredita za stanove iz Ze-do dodjeljivalo po jednom zahtjevu 50.000 KM a da je u vrijeme dodjele navedenog kredita trosoban stan na tržištu nekretnina u Zenici bio 40.000 KM.

"Zašto Ze-do kanton nije javno objavio spisak onih građana koji nevraćaju dobijene kredite namijenjene za stanovanje a dodijeljene iz javnih sredstava", stoji na kraju saopćenja.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...