četvrtak, 4. svibnja 2017.

Kreho: Građane Zenice pljačkaju svaki dan, a ispred stana policijskog komesara 24-satna policijska zaštita

Saopštenjem za javnost oglasio se Hasan Kreho, građanski aktivista koji smatra da policija i Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona nisu na nivou potreba građana Grada Zenica. 

On upozorava javnost da su u Zenici veoma često ciljana meta provalnika stanovi i imovina starih i invalidna lica.

“Kako objasniti da se osoba koja napravi preko stotinu teških krađa nalazi na slobodi i nastavlja i dalje da pljačka građane Zenice”, pita Kreho.

- Dok se građani pljačkaju svaki dan u svojim stanovima i kućama u Gradu Zenica policijski komesar Semir Šut je sebe osigurao tako što je je ispred svoje zgrade postavio policajce 24 sata da ga čuvaju.

Obzirom da je na sljedećoj 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica na dnevnom redu “Informacija o radu PU I Zenica sa ocjenom stanja bezbjednosti koju namjerava obrazložiti izvjestilac Admir Gazić, Načelnik PU 1 Zenica Kreho pita zašto na navedenu 7. sjednicu Gradskog vijeća nije pozvan Semir Šut, policijski komesar MUP-a ZDK i glavna tužiteljica Tužilaštva ZDK Vesna Kaknjo, da kao kompetentne osobe govore u okviru 4. tačke dnevnog reda.

Na kraju zaključuje da građanima Zenice ipak ne preostaje ništa drugo već da se samoorganiziraju i svoju bezbjednost i imovinu zaštite svim "sredstvima".

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...